Dawid – Medewerker Vierhouten Palletindustrie

“Dawid vond bij Workstead precies wat hij zocht”

 

Wat Dawid Malachowski (33) precies met pallets heeft, weet hij zelf ook niet, behalve dat hij er ontzettend graag mee werkt. Sterker nog: toen hij op zoek ging naar werk in Nederland, waren de pallets een belangrijke randvoorwaarde. Dankzij Workstead vond hij een goede match bij Vierhouten Palletindustrie in Putten.

 

Inmiddels is Dawid via Workstead meer dan een jaar aan de slag bij Vierhouten Pallets. Net als zijn voorgaande werkgevers in Polen en Duitsland een palletbedrijf. Dawid – die behalve Pools goed Engels spreekt – heeft het uitstekend naar zijn zin. De harde werker gaat ook dit jaar weer terug naar zijn vriendin en kind, en af en toe naar zijn zus die 150 kilometer verderop woont.

 

Snel aan het werk

In totaal kostte het Dawid slechts een paar dagen om bij Vierhouten Palletindustrie aan de slag te gaan. ‘Via internet kwam ik bij Workstead terecht. Daar stond de vacature bij Vierhouten Palletindustrie op de website. Toen ik contact opnam, was het zo geregeld. Binnen vier dagen was ik hier al aan het werk.’

 

Werk genoeg

Natuurlijk waren er voor Dawid meer randvoorwaarden dan alleen de pallets. ‘Workstead heeft het systeem goed op orde, daar heb ik goed naar gekeken. De huisvesting, de dagen dat je vrij kunt nemen, de administratie. Ik zit nooit zomaar thuis, ik kan altijd geld verdienen.’ Want behalve om werkplezier draait het daar om voor Dawid. ‘Making money’, glimlacht hij.

 

Tevreden

Daar moet wel wat voor gebeuren, verzekert Dawid. ‘Het is zwaar werk, met de pallets.’ Zijn bovenarmen en brede schouders zijn bewijs. ‘Je moet niet kinderachtig zijn. Soms wijzigt een order, of moet er ineens een spoedorder tussendoor. Dan moet het zware werk ook nog eens snel gebeuren. Bovendien zijn er honderd typen pallets, dus het blijft ook opletten. Maar daar houd ik juist van. Workstead heeft me aan het juiste werk geholpen. Ik ben een tevreden mens.’