Mariusz - Technisch Productiemedewerker

“Dankzij deze leuke baan kan ik mijn kinderen een mooie toekomst geven”

 

Net als elke vader gunt Mariusz zijn kinderen een mooie toekomst. Dat doel staat hem elke dag voor ogen, als hij duizenden kilometers van zijn gezin aan het werk is. “En het mooie is, dat het leuk werk is dat bij mij past.”

 

Met zijn technische achtergrond had Mariusz het niet naar zijn zin, toen hij in een Nederlandse bakkerij aan het werk ging enkele jaren terug. Als ervaren monteur van ramen en deuren kon hij zijn kwaliteiten niet benutten. Toen hij via Google bij Workstead (toen nog VDB Dienstverlening) terecht kwam, zag hij een vacature die hem aansprak. Bij HSV in Ede was plek voor een technisch productiemedewerker. HSV is een bekende producent van kunststof spuitgietproducten. Mariusz besloot te solliciteren.

 

Passend werk

Mariusz had een paar criteria, die voor hem én zijn gezin belangrijk zijn. “Ik wilde werk dat bij mij past. Het is een grote stap als je zo ver van je gezin aan het werk gaat en soms is dat ook best moeilijk. Des te belangrijker is het dan om werk te doen dat je leuk vindt. Deze baan leek precies bij mij te passen.”

 

Genoeg uren

Een ander belangrijk aspect is voor Mariusz de continuïteit van werk. “Ik vind het niet fijn om steeds thuis te zitten, dus ik zocht een baan waarbij ik m’n uren goed kan maken. Workstead heeft dat als uitgangspunt. Dat vond ik positief.”

 

Goed geregeld

Mariusz werd niet teleurgesteld in zijn verwachtingen, merkte hij toen hij met Workstead in zee ging. “Alles was zoals Workstead het op haar website en in de telefoongesprekken vertelde. De functie klopte precies bij mijn verwachtingen. De procedure om aan het werk te gaan, was goed geregeld en verliep snel. Ik was binnen een dag aan het werk in Nederland.”

 

 

Goede huisvesting

Over de huisvesting is Mariusz vol lof. “Het is een goede accommodatie. Ik woon in een huis met andere Polen, dicht bij mijn werk. Net als ik willen de andere bewoners een verzorgde en nette woonomgeving. We hebben alles wat we nodig hebben. Wasmachine, tv, goede bedden, voorzieningen om te koken, een douche. Het enige wat ik zelf mee moet nemen is het kookgerei.”

 

Dagelijks contact met thuis

Het is geen makkelijke stap, zo ver van huis, vindt Mariusz. “Maar ik weet waarvoor ik het doe. Mijn twee kinderen willen graag een vakopleiding volgen, maar die is duur. In het noorden van Polen, waar ik woon, is weinig werk te vinden. Nu ik bij HSV werk, kan ik toch de opleiding van mijn kinderen betalen. Met dat doel voor ogen en omdat het leuk werk is, bij een leuk bedrijf, kan ik dit. Maar het scheelt ook enorm veel, dat ik elke dag met mijn vrouw kan spreken via Skype. Workstead heeft een goede wifi geregeld, waardoor dat mogelijk is.”

 

Tevreden

Mariusz is een tevreden man nu hij via Workstead werkt. “Het geeft rust als alles goed geregeld is. Ik zit nooit zonder werk en krijg altijd op tijd mijn salaris. Ik heb het naar mijn zin in mijn werk. Ik wil nu goed de Nederlandse taal leren spreken, zodat ik ook goed met mijn Nederlandse collega’s kan communiceren. Dankzij Workstead kan ik mijzelf hier verder ontwikkelen en zo mijn kinderen een goede toekomst geven.”