Update coronavirus

We houden je op de hoogte van de laatste maatregelen m.b.t. het coronavirus, want alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Houd je e-mail daarom goed in de gaten, en volg de richtlijnen van Workstead én van je opdrachtgever nauwkeurig op. We vertrouwen erop dat je de adviezen serieus neemt en verspreiding van het virus zoveel mogelijk probeert te voorkomen. Je kunt erop vertrouwen dat wij dat ook doen.

 

Hoesten, benauwd of koorts?

Neem dan direct contact op met jouw Workstead vestiging. We bespreken dan samen wat je het beste kan doen, bijvoorbeeld een coronatest aanvragen bij de GGD. Blijf niet te lang rondlopen met jouw klachten, anders is de kans dat je collega’s of huisgenoten besmet heel groot.

Hygiënevoorschriften

We herhalen graag nog eens de bekende adviezen, om verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen. Houd je aan de volgende basisregels:

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Geef mensen geen hand
 • Zorg voor voldoende frisse lucht in je woning
 • Doe een test bij (milde) klachten
Minder of geen werk?

Maak je minder uren dan gewoonlijk door de gevolgen van het coronavirus en maak je je zorgen over je inkomen of de toekomst? Neem dan contact op met een jobcoach. We kijken graag naar wat we voor je kunnen betekenen. We kunnen bijvoorbeeld kijken of het mogelijk is dat je bij een andere opdrachtgever aan het werk gaat die meer werk heeft.

Versoepelingen door de overheid

Vanaf 25 september gelden de volgende maatregelen:

 • Alle publieke toegankelijke locaties zijn open, waaronder de horeca. Deze zijn gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur.
 • Alleen toegang tot horeca, evenementen, kunst en cultuur met een coronatoegangsbewijs. Dit geldt binnen en buiten, met én zonder vaste zitplaats.
 • Mondkapjesplicht geldt op het vliegtuig en in het openbaar vervoer (vliegtuig, trein, bus, tram, metro en taxi). Dit is niet verplicht op perrons en stations.
 • De basisregels blijven: handen wassen, geen handen schudden, testen bij klachten en frisse lucht.

 

Reizen vanuit Nederland

Voor een reis binnen de Europese Unie heb je een coronabewijs nodig. Je krijgt een coronabewijs als je volledig gevaccineerd bent of wanneer je kunt aantonen dat je corona hebt gehad. Kun je dat niet, dan moet je een negatieve coronatest kunnen laten zien. Wat voor test en welke papieren je nodig hebt, is te lezen in het reisadvies. Bekijk dus voor je naar het buitenland gaat het reisadvies van het land van bestemming.

Vragen & antwoorden
 • Wat moet ik doen als ik klachten heb die passen bij het coronavirus?

  Heb je last van één of meer van de onderstaande klachten?

  • Keelpijn
  • Hoesten
  • Koorts (boven de 38 graden)
  • Benauwdheid

   

  Meld je klachten direct bij Workstead en neem contact op met je jobcoach om de situatie te bespreken. In overleg zullen wij je adviseren om een coronatest te doen bij de GGD. Wanneer de uitslag negatief is, is er niets aan de hand. Wanneer de uitslag positief is, bespreken we de mogelijkheden voor een tijdelijke thuisquarantaine.

   

  Bel alleen de huisarts als je zieker wordt of medische hulp nodig hebt, bijvoorbeeld als je hoge koorts krijgt of moeilijk ademt. Ga niet naar de huisarts of het ziekenhuis, maar bel de huisarts of je jobcoach als je hierbij hulp nodig hebt.

 • Ik word naar mijn werk gebracht door een chauffeur van Workstead. Hoe gaat dit nu?

  In het geval dat je gewoonlijk door een chauffeur van Workstead naar je werk wordt gebracht, zal dit vanaf nu iets anders gaan. Er zullen geen personen meer worden opgehaald op een ander adres. Je zit met maximaal 2 huisgenoten in de personenbus. Door de chauffeur worden mondkapjes verstrekt die je in de auto op moet doen.

   

  Wanneer je klachten vertoont die passen bij het coronavirus, mag onze chauffeur je weigeren te vervoeren. Op deze manier proberen we te voorkomen dat het virus over wordt gedragen van woning naar woning.

 • Welke maatregelen moet ik treffen in mijn woning?

  We willen je vragen om je woning samen met je medebewoners goed schoon te houden. Hiermee beperk je de kans dat het virus zich verspreidt.

  • Was je handen meerdere keren per dag met water en zeep
  • Maak voorwerpen die vaak aangeraakt worden, zoals de deurklink, de kraan en de eettafel, extra goed en vaker schoon
  • Zorg voor voldoende frisse lucht in je woning
 • Wat gebeurt er als ik of één van mijn huisgenoten besmet is met het coronavirus?

  Hoe beter jij en je huisgenoten zich aan de maatregelen houden, hoe kleiner de kans dat één van jullie besmet raakt. Heb je last van verkoudheid, keelpijn, hoesten, koorts en/of benauwdheid? Blijf dan zoveel mogelijk uit de buurt van je huisgenoten en neem contact op met een jobcoach om dit te bespreken. In overleg bepalen we wat verstandig is om te doen.

   

  Zijn de symptomen zo hevig dat de kans groot is dat je het virus bij je draagt? Dan hebben wij de mogelijkheid je tijdelijk onderdak te bieden in een andere woning, zodat je anderen niet kan besmetten. Je kan hier rustig uitzieken.

   

  1. Heb je last van verkoudheid, keelpijn, hoesten, koorts en/of benauwdheid?
  2. Vermijd contact met je huisgenoten
  3. Neem contact op met een jobcoach van Workstead
  4. Samen bespreken we wat je het beste kan doen