Bert Bolwerk – Opdrachtgever Vierhouten Palletindustrie

“Dankzij onze Poolse medewerkers kan de klant op ons rekenen”

 

Hoe krijg je een team bij elkaar met betrokken, loyale medewerkers die hun mannetje kunnen staan? Voor Vierhouten Palletindustrie B.V. uit Putten is dat inmiddels wel duidelijk, wat bedrijfsleider Bert Bolwerk betreft. “Sinds we met Workstead werken, hebben we zo’n team. Als er nu een spoedopdracht komt en er binnen twee uur een paar honderd pallets op locatie bij de klant moeten staan, durf ik te beloven dat het lukt. Dankzij onze Poolse medewerkers.”

 

Bijna alles komt op pallets van Vierhouten Palletindustrie terecht. ‘Je kunt het zo gek niet bedenken’, vertelt Bolwerk. ‘Spullen voor cargo, chemie, automotive, groenten, farmaceutische producten, logistieke dienstverleners. Elk bedrijf dat iets op pallets te vervoeren heeft, kan bij ons aankloppen.’

 

Kwaliteit

Juist die brede toepassing vereist kennis van zaken, verklaart Bolwerk. ‘Natuurlijk, wij leveren pallets. Nieuw en gebruikt in alle mogelijke soorten en maten. Zelfs droge pallets, die we binnen opslaan, om het product van de klant niet te benadelen. Maar pallets zijn voor ons meer dan het middel waarop je spullen vervoert. Wij zien pallets als een cruciale logistieke schakel voor onze opdrachtgevers. Een schakel waar tijd én geld mee te winnen is. Het komt steeds weer aan op continuïteit en efficiëntie. Het juiste type pallet kan daar van grote invloed op zijn.’ De kwaliteit van Vierhouten Palletindustrie blijkt niet alleen uit de snelle groei van het aantal tevreden klanten. ‘We bewijzen het ook graag, als speler uit de top-3. We zijn ISO-gecertificeerd, hebben een BIO- en ISPM15/HT. en EPAL-certificering’.

 

Mensen bepalend

Om de continuïteit en efficiëntie van de klant op een hoog niveau te houden, is datzelfde vereist bij Vierhouten Palletindustrie zelf. ‘Daar zijn mensen een bepalende factor in’, vindt Bolwerk. ‘En dat is precies de reden dat we samenwerken met Workstead. We kunnen altijd rekenen op de 25 Poolse medewerkers, die Workstead bij ons gedetacheerd heeft. Het zijn stuk voor stuk medewerkers die hier al vele jaren lopen.

 

Uitstekend geregeld

Dat heeft ook te maken met de aanpak van Workstead, is de ervaring van Bolwerk. ‘Workstead adviseert ons de juiste mensen. Dat is om te beginnen al belangrijk. Daarnaast heeft Workstead alles goed op orde. De inhoudelijke kennis van detacheren, waardoor ze ons goed kunnen adviseren. De accountmanager spreekt ook Pools, zodat er geen onduidelijkheden zijn. En als ze er wel zijn, hebben we ze snel opgelost. Verder is de hele backoffice uitstekend geregeld, ook voor de medewerkers zelf. Van huisvesting tot administratie.’

 

Van de praktijk

Ondanks de groei van Workstead blijft het bedrijf met beide benen op de grond staan, is Bolwerk opgevallen. ‘Het blijven mensen van de praktijk, die haar arbeidskrachten en opdrachtgevers door en door kent. Dat maakt het fijn om te werken met Workstead. En ik ben heus niet de makkelijkste klant en behoorlijk kritisch. De mensen die hier aan de slag gaan krijgen regelmatig met een piek te maken, bijvoorbeeld als er onverwachts een paar honderd pallets naar een klant moeten. Het is zwaar werk, dat vraagt dus nogal wat. Maar door de samenwerking met Workstead heb ik een uitstekend team Poolse medewerkers, die elk hun mannetje staan en zo een onmisbare bijdrage leveren aan Vierhouten Palletindustrie’.