Ilona Brouwers - Productiemanager HSV

“Met Workstead kunnen we groeien en productiepieken opvangen”

Hoe vang je als succesvol bedrijf de snelle toename van orders op? Voor HSV uit Ede, onder andere bekend om haar hoogstaande kunststof producten, is dat geen vraag meer, vertelt productiemanager Ilona Brouwers. “Dankzij Workstead werken we met positieve mensen, die gericht zijn op kwaliteit en die zelf ook willen ontwikkelen en groeien. Zo groeien we samen.”

 

Dat HSV het goed doet in Nederland en daarbuiten, merkt Brouwers als productiemanager van de afdeling Technical Moulded Parts direct op de productievloer. “Het aantal orders is in weinig tijd verdriedubbeld. Daardoor hadden we behoefte aan meer mensen, onder andere voor de assemblage van onze producten. We waren vooral op zoek naar breed inzetbare mensen, die gericht zijn op kwaliteit.”

Sinds een aantal jaren vindt Brouwers die mensen via Workstead. “We werken graag met Poolse werknemers. Zij zijn gemotiveerd en doen graag het technische werk. Workstead weet die mensen te vinden. Zodra wij meer mensen nodig hebben, doen we een belletje en gaat Workstead voor ons op zoek.”

 

Goede huisvesting

Workstead zorgt er in het wervingsproces eerst voor dat het profiel van de functie helder is, zodat er gericht kandidaten kunnen worden voorgesteld, die voldoen aan het profiel.
“Maar ook Workstead moest aan een profiel voldoen, voordat we gingen samenwerken”, legt Brouwers uit. “Wij hebben bij ons familiebedrijf de medewerkers hoog staan. Iedereen is voor ons waardevol, ongeacht je functie of plek in de organisatie. Voor ons was het daarom een voorwaarde dat Workstead zó met haar medewerkers omgaat, dat wij ons daarmee kunnen identificeren. De huisvesting bijvoorbeeld, met alle voorzieningen, moet goed zijn. Poolse werknemers reizen duizenden kilometers om zich voor ons in te zetten. Zij verdienen niet alleen een uitstekende werkomgeving, maar ook een goede leefomgeving. Die krijgen ze bij Workstead. Dat is voor ons een belangrijke reden om samen te werken.”

 

Efficiënt

DankzijWorkstead kan HSV productiepieken en gestage groei opvangen. “We beschouwen Workstead als een partner, die altijd met ons meedenkt. En het is ook nog eens efficiënt”, vindt Brouwers. “Ziekteverzuim, verlofaanvragen, dat hoeven we allemaal niet te regelen. Een keer in de twee á drie maanden gaan Poolse werknemers een week of twee weken naar hun familie. Dat vraagt natuurlijk om zorgvuldige planning. Daar zorgt Workstead goed voor.

 

Communicatie

De communicatie is uitstekend, constateert Brouwers tevreden. “We kunnen altijd iemand bereiken, ook in het weekend in noodgevallen. En hoewel we met de meeste Poolse medewerkers wel kunnen communiceren in het Nederlands, Engels of Duits, is het toch ideaal dat Workstead altijd haar eigen Poolse tolk in huis heeft. Zo zijn we altijd verzekerd van goede communicatie en duidelijke afspraken.”

 

Driehoek

De kracht van het samenwerken met Workstead is de driehoeksverhouding, zoals Brouwers die noemt. “Wij als opdrachtgever, de werknemer en Workstead vormen een driehoek. Workstead houdt scherp in de gaten wie wat nodig heeft. Ze zijn goed voor de werknemer, maar verliezen ook ons belang als opdrachtgever nooit uit het oog. Zo ontstaat er een win-winsituatie en groeien we samen.”